0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

VİZE İŞLEMLERİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Almanya seyahati veya Almanya’yı kapsayan bir seyahat amacıyla Almanya vizesi almayı düşünüyorsanız, bu makalemizi okuyarak detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapacağınız seyahatin süresine, sahip olduğunuz pasaportun türüne ve yapacağınız seyahatin amacına göre, Almanya için vize alıp almamanız gerektiği İDatasayesinde öğrenebilirsiniz. Vize almanız gerekiyorsa nasıl bir başvuru yöntemi izleyeceğiniz değişiklik gösterebilir.

Almanya Vize Başvurusu için pasaport türlerine göre değişen başvuru yöntemleri bulunmaktadır. Eğer bordo pasaport sahibiyseniz, 90 güne kadar olan Almanya seyahatiniz için Almanya Konsolosluğu‘nun vize başvurusu için tek yetkili kurumu İData’ya başvuru yapmanız gerekmektedir. Eğer yeşil, gri ya da diplomatik pasaportlardan olan kırmızı ve siyah pasaportlardan herhangi birine sahip iseniz, her 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatleriniz için vizesiz olarak Almanya‘yı ziyaret edebilirsiniz. Eğer bu pasaportlardan herhangi birisine sahipseniz ve ziyaretiniz 90 günü geçecek ise, uzun süreli amaçlarla Almanya’ya gidiyorsanız, direkt olarak Almanya Büyükelçiliği‘ne veya Alman Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekmektedir.

Online randevu için tıklayınız…

Almanya yapacağınız seyahat için alacağınız Almanya vizesi çeşitleri, yapılan seyahatin amacına ve süresine göre değişiklik göstermektedir.
Alman Konsolosluğu tarafından yapılan bilgilendirme gereği, C Tipi Kısa Süreli Almanya Vizesi Almanya’ya yapılacak olan resmi, turistik, ticari gelir getiren faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma amaçlı, konferansa katılmak amaçlı, Spor, kültürel veya sosyal etkinliğe katılmak amaçlı seyahatlerinizi kapsamaktadır.
B Tipi Almanya Ulusal Vizesi ise Almanya’da kesintisiz 90 günden fazla bulunmak isteyen kişilere verilen vizedir. Bu vizeyi bizzat Alman Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği‘ne başvurarak yapmanız gerekmektedir. Ama eğer amacınız Almanya‘yı gezmek değil Almanya‘yı başka bir ülkeye yapacağınız ziyaret için transit geçiş olarak kullanmaksa, o zaman A Tipi Almanya Transit Vizesi almanız gerekmektedir. Bu vize ile Transit kısımdan dışarıya çıkamazsınız. Bu vizeyi yine İData‘ ya bizzat başvurarak, 0 850 532 3327 nolu telefonu arayarak yada online olarak yapabilirsiniz.

Almanya Vizesi Genel Bilgiler
Avrupa’nın ekonomi ve nüfus bakımından en büyük ülkesi olan Almanya’ya yabancı olan vatandaşların gerek iş fırsatları gerek eğitim amaçlı olarak her yıl milyonlarca kişiyi ağırlamaktadır. Bundan dolayı yapılan tüm vize başvuruları titizlikle incelenmektedir.

Almanya vizesi Almanya’ya gidecek olan Bordo Pasaport (Umuma Mahsus) sahibi Türk vatandaşlarının yapması gereken vize başvurusudur. Avrupa’nın Schengen bölgesine dahil olan ülkelerden daha önce vize almış ve geçerliliğini koruyan vizeler için tekrardan vize alınmasına gerek yoktur. Siyah – Kırmızı (Diplomatik), Gri (Hizmet) ve Yeşil (Hususi) pasaport sahiplerinin 6 ay içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak olan Almanya seyahatlerinde vize başvurusu yapmasına gerek yoktur.

Almanya’da uzun süreli (90 Günden Fazla) vize almak isteyen kişilerin oturum izni, çalışma izni veya aile birleşimi gibi opsiyonları neden göstererek direkt olarak Türkiye’de bulunan Almanya Konsolosluğuna veya Almanya büyükelçiliğine başvurmaları gerekmektedir. Uzun süreli olmayan vize başvuruları için de Konsolosluğun yetkilendirdiği Vize Merkezi aracılığıyla da en doğru ve en hızlı bir biçimde başvuru yapılabilir.

VİZE İŞLEMLERİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Almanya Schengen Vizesi
1985 yılından beri belirli ülkeler tarafından imzalanan Schengen sözleşmesi dahilinde uygulayanmakadır. Schengen bölgesi içinde ve dışında seyahat edenler için sınır kontrolleri ile uluslararası seyahat eden kişiler için tek bir devlet gibi ancak herhangi sınır kontrolü olmadan uygulanmaktadır. Avrupa Schengen bölgesi üye olan yirmi altı ülkeyi kapsamaktadır. Bu ülkeler: Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, İzlanda’dır. İsviçre, Norveç ve İzlanda ülkeleri Avrupa Birliğine üye olmadıkları halde sözleşme gereği Schengen serbest dolaşım bölgesine dahildirler.
Schengen Bölgesine dahil olan ülkelere çeşitli amaçlarla seyahat etmek isteyen bölge ülkelerine dahil olmayan vatandaşlar, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları ülke Schengen bölgesine dahil ise vizelerini aldıktan sonra sözleşmede bulunan diğer ülkelere de vizesiz olarak 90 güne kadar olan seyahatlerini gerçekleştirebilme imkanları vardır.

Almanya vizesi gerekli evraklar 2016 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları 2016-2017 yıllı aşağıda listelenmiştir.

 

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evrakları 2016-2017

Evraklarınız aşağıdaki gibi düzenlenmiştir. İş durumunuza göre evrakları düzenleyip başvurunuzu tarafımıza iletebilirsiniz. Randevusuz başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.

ÖNEMLİ: VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

 

Eğer Almanya seyahati için Almanya vizesi almayı düşünüyorsanız, bu makalemizi okuyarak gerekli bilgilere sahip olabilirsiniz. Öncelikle söylemeliyiz ki yapacağınız seyahatin süresine, sahip olduğunuz pasaporta ve yapacağınız seyahatin amacına göre,  Almanya vize alıp almamanız gerektiği, almanız gerekiyorsa hangi Almanya  vize başvurusu gerektiği değişiklik gösterir.

Almanya Vize Başvurusu için  Pasaport konusu ile başlayalım. Eğer bordo pasaport sahibiyseniz, 90 güne kadar olan Almanya seyahatiniz için Almanya Konsolosluğu‘ nun vize başvurusu için yetkilendirdiği tek kurum olan İData‘ya başvuru yapmanız gereklidir.. Eğer yeşil,gri ya da diplomatik pasaportlardan olan kırmızı ve siyah pasaport sahibiyseniz, her 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatleriniz için vizesiz olarak Almanya‘yı ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu pasaportlardan herhangi birisine sahip olup, ziyaretiniz 90 günü geçecek ise, uzun süreli amaçlarla Almanya’ya gidiyorsanız, başvurunuzu bizzat Almanya Büyükelçiliği‘ne ya da Alman Konsolosluğu’na yapmanız gerekiyor.
Almanya yapacağınız seyahat için alacağınız Almanya vizesi çeşitleri, yaptığınız seyahatin amacına ve süresine göre değişiklik gösteriyor. Alman Konsolosluğu’nun sitesinde bildirilen bilgiye göre, C Tipi Kısa Süreli Almanya Vizesi Almanya’ya yapacağınız resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma amaçlı, konferansa katılmak amaçlı, Spor veya kültürel etkinliğe katılmak amaçlı seyahatlerinizi kapsamaktadır. B Tipi Almanya Ulusal Vizesi ise Almanya’da kesintisiz 90 günden fazla bulunmak isteyen kişilere verilen vizedir. Bu vizeyi yukarıda bahsettiğimiz gibi bizzat Alman Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği‘ne başvurarak yapmanız gerekmektedir. Ama eğer amacınız Almanya‘yı gezmek değil deAlmanya‘yı başka bir ülkeye yapacağınız ziyaret için köprü olarak kullanmaksa, o zaman A Tipi Almanya Transit Vizesi almanız gerekmektedir. Fakat bu vize ile Transit kısımdan dışarıya çıkamazsınız. Bu vizeyi yine İData‘ ya bizzat başvurarak,0 850 532 3327 nolu telefonu arayarak yada online olarak yapabilirsiniz.

Online randevu için tıklayınız…

Ayrıca Almanya vizesi alacağınız sırada gerekli bazı evraklar vardır. Her ne için Almanya vize başvurusu  alıyor olursanız olun, öncelikle Almanya vize başvuru formu doldurup ve ibraz etmelisiniz. Bu başvuru formu Almanca ve Türkçe olmak üzere, eksiksiz olarak, büyük harflerle doldurulur ve ibraz edilir. Sizden burada seyahat amacınızı, seyahat masraflarını nasıl karşılayacağınızı, Türkiye’ye geri döneceğinizi gösteren belgeler talep edilir.
Başvuru esnasında biyometri işlemine tabi tutulacaksınız. 12 yaşın altındaki kimseler ve Tıbbi raporla kanıtlı olarak biyometri işlemine giremeyeceği belirtilen kişiler bu işlemden muaf tutulurlar. Burada vize harcı için sizden 60 euro ödemeniz talep edilir. ve Ayrıca Almanya Vizesi İçin mutlaka İData’dan randevu almanız gerekmektedir. Randevu için 0 850 532 3327 nolu telefonu arayabilirsiniz. 12 yaşın altındakiler bundan muaftır. Bu sadece vize harcı için ödenecek bir ücrettir. Buna ek olarak, biyometri işlemi için, hizmet bedelleri için ve Kargo masrafları için sizden ek ücret alınabilir.

Eğer resmi bir tatile denk gelmezse işleminiz 10 gün içinde sonuçlanır ve vizeniz çıkar. Seyahat etmek istediğiniz tarihten en az 30 gün önce başvuru yapmanız gerektiğini unutmayın.

Pasaport -Almanya vizesi başvurularında kullanılacak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Almanya seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

Biometrik Fotoğraf – Almanya turistik vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, Almanya vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – Almanya Turistik Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

Almanya Vize Başvuru Formu – Almanya Turistik Schengen vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Almanya vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen Almanya vize başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır. Almanya vize başvuru formuda vereceğiniz bilgilerin sunduğunuz diğer Almanya vize başvuru evraklarıyla tutarlıklı olması gerekmektedir. Bu formda yapılan yanlış, hatalı veya eksik olması Almanya vize talebinizin ret ile sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.

**NOT: Almanya Turistik Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Almanya Schengen vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalıdır.

Online randevu için tıklayınız…

Finansal Durumu Gösterir Belgeler – Almanya Turist Vizesi başvurularında bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bordroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır.

Almanya Turistik Vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.

Ayrıca Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri evraklar arasında bulundurmalıdır.

Almanya Vize talebini belirten dilekçe – Almanya Turistik Schengen Vizesi müracaatında bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumun veya şirketinin antetli kağıdına işvereni/şirket yetkilisi tarafından bu şirketinin antetli kağıdına Almanya konsolosluğuna/elçiliğine hitaben yazılmış, işveren tarafından veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmış olmalıdır.

Almanya Konsolosluğu/Büyükelçiliğine hitaben yazılacak vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Almanya’ yaya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgileri beyan edilmelidir.

Kişi işveren ise; şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlayabilir,

Kişi emekli ise; yukarıda belirtilmiş dilekçe içerik bilgilerini beyan ederek şahsen yazabilecektir.

Devlet dairesi çalışan ise; bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına, ıslak imza ve mühürlü şekilde hazırlamalıdır.

Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe

Almanya vize müracaatında bulunacak kişi eğer, Almanya seyahati sonrası 2. ci veya 3. cü Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmelidir.

Bağlı bulunulan kuruma ait belgeler – Vergi levhası – Almanya vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini gösteren

Faaliyet belgesi – Almanya vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir Schengen vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

Şirketin imza sirküleri – Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

Şirketin ticaret sicil gazetesi – Almanya Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise Sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

Kişinin çalıştığını gösterir belgeler – Almanya vize müracaatında bulunacak kişilerin SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve bağlı bulunulan kurumdan alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi.

Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri  – Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Almanya’ da konaklama gerçekleştireceği yere ait rezervasyon bilgileri. Almanya vize müracaatında bulunacak kişinin bu ülkede konaklama yapacağı tarihleri içermelidir.

Almanya dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren.

Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya seyahatinin içeriği ticari veya ziyaret içerikli olacak olması halinde Davetiye belgesi.

Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişi eğitim amaçlı Almanya seyahat gerçekleştirecek olması halinde, hukuki münasebet, eğitim alınacak okula ödenen miktara dair belgeler ve varsa okula kayıt belgeleri.

Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişi, sağlık ve tedavi maksadıyla bu ülkeye seyahat gerçekleştirecek olması halinde kişinin Almanya’ da tedavisini gerçekleştirecek kurumun kabul belgesi ve vize başvuru sahibinin Almanya’ da tedavi olmasını öneren geçerli, orijinal heyet raporu.

Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge – Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya’ da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

Online randevu için tıklayınız…

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi Emekli ise,
Emekliğini gösteri belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı)

Kişi Memur ise,
Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına hazırlanmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı ve diğer kurum evrakları

Kişi Öğrenci ise,
Güncel tarihli orijinal öğrenci belgesi,

Kişi Çiftçi ise,
Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler.

 

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmelidir.

Kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. oturma izni belgesi fotokopisi

Kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini paylaşmalıdır.

Pasaport fotokopileri, Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri




Kişisel Bilgiler



NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.