0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Çek Cumhuriyeti bir Avrupa Birliği Schengen Ülkesi olarak orta Avrupa’da yer almaktadır. Çek Cumhuriyeti için ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişiler tarafından bilinilmesi gerekli olan bir takım vize başvuru süreci ve bu süreç dahilinde yapılması gereken işlem bilgileri bulunmaktadır. Çek Cumhuriyeti için vize başvurusunda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi vatandaşlar için vize başvuru sürecine tabi olarak işlem gerçekleştirimi sağlanması gerekmektedir. Vize başvrularında işlemlerin Schengen ülke kuralları dahilinde gerçekleştiriliyor olması süreç açısından büyük bir önem taşımakta ve işlem sürecini etkilemekte olan bir faktör etkisi göstermektedir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurularında gerekli hazırlık sürecinin sağlanmasında resmi işlem sürecine dahil edilecek olan belgelerin ve pasaport işlemlerinin bir ay öncesinden hazırlanıyor olması işlem sürecinde büyük bir önem taşımaktadır. Vize başvurularında gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve resmi işlem sürecine dahil edilerek işlem görmesinde hizmet vermekte olan vize danışmanlığı yapan kurum aracılığı ile alınan randevu dahilinde gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin hızlı ve doğru bir şekilde hazırlanarak aracılık gösterilerek resmi işlem sürecine dahil edilmesi sağlanılmaktadır. Vize başvurularında Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından yönlendirilen ve resmi işlemlerin alındığı kurum olan VFS Global tarafından resmi işlemlerin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

 

Vize başvurularında gerekli işlemlerin VFS Global’den alınan randevu ile gerçekleştirilmesi ve resmi işlemlerin tamamlanarak Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna gerekli belgelerin aktarımı yapılarak vize başvuru sürecinin tamamlanması sağlanılmaktadır. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde VFS Global tarafından alınan belgelerin ve pasaport işlemlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde temin ediliyor olması büyük bir önem taşımaktadır. İşlem sürecinde alınması gereken bir diğer işlem türü olan parmak izi uygulamasının verilmesi ile birlikte 5 yıl geçerlilik sağlanılarak bütün Avrupa Birliği Schengen ülkelerine herhangi bir vize başvuru sürecine dahil olunmadan seyahat gerçekleştirilebilmektedir. Vize başvurularında gerekli işlemlerin tamamlanması ve vize başvuru onayının verilmesi için Çek Cumhuriyeti ve VFS Global arasında gerçekleştirilen işlem aktarım ve incelenmesinin sağlanılması gerekmektedir. Bu işlem süreci bir iş haftası ile üç iş haftası arasında değişkenlik göstererek tamamlanmaktadır. İşlemlerin tamamlandığına dair gerekli bilgi hazırlık sürecinde hizmet veren vize danışmanlığı aracılığı ile telefon yolu ile bilgi akışı sağlanılarak aktarılmaktadır.

Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus VFS Global ve Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun iş günleri ve çalışma saatleri dahilinde hizmet verdiği ve iş günleri haricindeki bayramlar, resmi tatil günleri, özel günler ve çalışma döneminin yoğun olduğu ay ve haftalarda işlem sürecinde aksamalar olabileceğidir. Pasaport bilgilerinin güncel olması ve pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması vize başvuru süreci açısından büyük bir önem taşımakta olan bir bilgidir. Bu bilgilere ek olarak Schengen ülke kuralları dahilinde istenilmekte olan seyahat sağlık sigortasının yapılması gerekmektedir.

Çek Cumhoriyeti vizesi gerekli evraklar 2017 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda listelenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler

  1. Bilgilendirme bekleniyor…

Ev Hanımları İçin Gerekli Belgeler

    • 1.Pasaportun aslı (Talep edilen vize süresi itibari ile 6 ay süresi kalmalıdır.)
      2.2 Adet fotoğraf (Arka fon beyaz, karşıdan çekilmelidir.)
      3.Sponsor İş veren ise;Vergi levhası fotokopisi

      İmza Sürkileri

      Ticaret Odası Kaydı

      Faaliyet belgesi (Son 3 aylık güncel)
      4.Çalışanlar İse ;

      (SSK 3 aylık hizmet dökümü)

      Çalışanlar için (3 aylık maaş dökümü)
      5.Başvuru sahibi tarafından seyahat detayları belirtilmiş konsolosluğa hitaben dilekçe imzalı
      6.Otel ve Uçak rezervasyonu (Tarafımızca sağlanmaktadır.)
      7.Gelir Belgesi (Arsa, tapu, araç, banka hesabı vs.)
      8.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı (Tarafımızca sağlanmaktadır.)

Ticari
1.Pasaportun aslı (Talep edilen vize süresi itibari ile 6 ay süresi kalmalıdır.)
2.2 Adet fotoğraf (Arka fon beyaz, karşıdan çekilmelidir.)
3.İş yeri vergi levhası fotokopisi
4.İmza Sürkileri
5.Ticaret Odası Kaydı
6.Faaliyet belgesi (Son 3 aylık güncel)
7.Çalışanlar İçin (SSK 3 aylık hizmet dökümü)
8.Çalışanlar için (3 aylık maaş dökümü)
9.Eğer çalışan ise Çalıştığı firmadan izin ve garanti yazısı
10.Çek cumhuriyetindeki şirket den davetiye faks’ı yeterli olur aynı zamanda konsolosluk vize bölümüne de fakslanması gerekiyor konsolosluk faks no: +90 212 231 94 93 (üzerinde görüşme yapılacağı tarihleri ve sürekli görüşme yapılacak ise davetiye üzerinde belirtilmesi gerekmektedir)
11.Otel ve Uçak rezervasyonu
12.Gelir Belgesi (Arsa, tapu, araç, banka hesabı vs.)
13.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı (Tarafımızca sağlanmaktadır.)
Öğrenciler İçin

1.Pasaportun aslı (Talep edilen vize süresi itibari ile 6 ay süresi kalmalıdır.)
2.2 Adet fotoğraf (Arka fon beyaz, karşıdan çekilmelidir.)
3.Sponsor İş veren ise;

Vergi levhası fotokopisi

İmza Sürkileri

Ticaret Odası Kaydı

Faaliyet belgesi (Son 3 aylık güncel)
7.Çalışanlar İse ;

(SSK 3 aylık hizmet dökümü)

Çalışanlar için (3 aylık maaş dökümü)
9.Okuldan izin kağıdı
10.Başvuru sahibi tarafından seyahat detayları belirtilmiş konsolosluğa hitaben dilekçe imzalı
11.Otel ve Uçak rezervasyonu (Tarafımızca sağlanmaktadır.)
12.Gelir Belgesi (Arsa, tapu, araç, banka hesabı vs.)
13.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı (Tarafımızca sağlanmaktadır.)

 

Emekliler İçin
1.Pasaportun aslı (Talep edilen vize süresi itibari ile 6 ay süresi kalmalıdır.)
2.2 Adet fotoğraf (Arka fon beyaz, karşıdan çekilmelidir.)
3.Emeklilik Belgesi
4.Maaş Dökümü (3Aylık)
5.Üzerine Var ise Gayrumenkul (Ev, Arsa, Tapu)
6.Davetiye Aslı
7.Başvuru sahibi tarafından seyahat detayları belirtilmiş konsolosluğa hitaben dilekçe imzalı
8.Otel ve Uçak rezervasyonu (Tarafımızca sağlanmaktadır.)
9.Gelir Belgesi (Arsa, tapu, araç, banka hesabı vs.)
10.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı (Tarafımızca sağlanmaktadır.)

 

İşyeri  Sahipleri
  • Bilgilendirme bekleniyor…

Eğer başvuru sahibinin masraflarını bir başkası karşılıyor ise (anne, baba, akraba, vb.), o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir, ayrıca masrafları karşılayan kişiden dilekçe alınmalıdır.




Kişisel Bilgiler




Kişisel Bilgiler 2. Kişi




Kişisel Bilgiler 3. Kişi




Kişisel Bilgiler 4. Kişi




NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.