0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Eğer Danimarka seyahati için Danimarka vizesi almayı düşünüyorsanız, bu makalemizi okuyarak gerekli bilgilere sahip olabilirsiniz. Öncelikle söylemeliyiz ki yapacağınız seyahatin süresine, sahip olduğunuz pasaporta ve yapacağınız seyahatin amacına göre, Danimarka vize alıp almamanız gerektiği, almanız gerekiyorsa hangi Danimarka  vize başvurusu gerektiği değişiklik gösterir.

Danimarka Vize Başvurusu için  Pasaport konusu ile başlayalım. Eğer bordo pasaport sahibiyseniz, 90 güne kadar olan Danimarka seyahatiniz için Danimarka Konsolosluğu‘ nun vize başvurusu için yetkilendirdiği tek kurum olan VFS Global ‘e başvuru yapmanız gereklidir.. Eğer yeşil,gri ya da diplomatik pasaportlardan olan kırmızı ve siyah pasaport sahibiyseniz, her 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatleriniz için vizesiz olarak Danimarka‘yı ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu pasaportlardan herhangi birisine sahip olup, ziyaretiniz 90 günü geçecek ise, uzun süreli amaçlarla Danimarka’ya gidiyorsanız, başvurunuzu bizzat Danimarka‘ne ya da Alman Konsolosluğu’na yapmanız gerekiyor.
Danimarka yapacağınız seyahat için alacağınız Danimarka vizesi çeşitleri, yaptığınız seyahatin amacına ve süresine göre değişiklik gösteriyor. Alman Konsolosluğu’nun sitesinde bildirilen bilgiye göre, C Tipi Kısa Süreli Danimarka Vizesi Danimarka’ya yapacağınız resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma amaçlı, konferansa katılmak amaçlı, Spor veya kültürel etkinliğe katılmak amaçlı seyahatlerinizi kapsamaktadır. B Tipi Almanya Ulusal Vizesi ise Danimarka’da kesintisiz 90 günden fazla bulunmak isteyen kişilere verilen vizedir. Bu vizeyi yukarıda bahsettiğimiz gibi bizzat Alman Konsolosluğu’na veya Danimarka Büyükelçiliği‘ne başvurarak yapmanız gerekmektedir. Ama eğer amacınız Danimarka‘yı gezmek değil de Danimarka‘yı başka bir ülkeye yapacağınız ziyaret için köprü olarak kullanmaksa, o zaman A Tipi Danimarka Transit Vizesi almanız gerekmektedir. Fakat bu vize ile Transit kısımdan dışarıya çıkamazsınız. Bu vizeyi yine VFS Global ‘e bizzat başvurarak, 0 850 532 3327 nolu telefonu arayarak yada online olarak yapabilirsiniz.

Online randevu için tıklayınız…

Ayrıca Danimarka vizesi alacağınız sırada gerekli bazı evraklar vardır. Her ne için Danimarka vize başvurusu  alıyor olursanız olun, öncelikle Danimarka vize başvuru formu doldurup ve ibraz etmelisiniz. Bu başvuru formu Almanca ve Türkçe olmak üzere, eksiksiz olarak, büyük harflerle doldurulur ve ibraz edilir. Sizden burada seyahat amacınızı, seyahat masraflarını nasıl karşılayacağınızı, Türkiye’ye geri döneceğinizi gösteren belgeler talep edilir.
Başvuru esnasında biyometri işlemine tabi tutulacaksınız. 12 yaşın altındaki kimseler ve Tıbbi raporla kanıtlı olarak biyometri işlemine giremeyeceği belirtilen kişiler bu işlemden muaf tutulurlar. Burada vize harcı için sizden 60 euro ödemeniz talep edilir. ve Ayrıca Danimarka Vizesi İçin mutlaka VFS Global’den randevu almanız gerekmektedir. Randevu için 0 850 532 3327 nolu telefonu arayabilirsiniz. 12 yaşın altındakiler bundan muaftır. Bu sadece vize harcı için ödenecek bir ücrettir. Buna ek olarak, biyometri işlemi için, hizmet bedelleri için ve Kargo masrafları için sizden ek ücret alınabilir.

Eğer resmi bir tatile denk gelmezse işleminiz 10 gün içinde sonuçlanır ve vizeniz çıkar. Seyahat etmek istediğiniz tarihten en az 30 gün önce başvuru yapmanız gerektiğini unutmayın.




Kişisel Bilgiler



NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.

Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.

Başvuru Belgeleri

  • Danimarka vizesi gerekli evraklar 2017 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda liselenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Aşağıdaki 4 Madde her başvuru sahibi tarafından hazırlanması zorunlu evrak listesidir.

 

Ana Belgeler:

  1. Pasaportun aslı : Seyahat sonrası en az 3 ay gecerli olan bir pasaport ve pasaport’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır.
  2. Vize Başvuru Formu: Büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E-Mail adresi ve cep telefonu numarası dahil). (Tarafımızdan Sağlanmaktadır).
  3. İki adet fotoğraf :2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşe’de yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Dini sebeplerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir.
  4. Pasaportunuzun fotokopisi ve eski vizelerinizin fotokopisi.
  • Danimarka’daki referansınızdan, Danimarka’ca veya İngiliz’ce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.), nişanlı/sevgili durumunda ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri gerekir
  • Davet eden kişinin oturum kartı fotokopisi, davet eden kişi Danimarka vatandaşıysa pasaport fotokopisi.
  • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • Uçak bileti rezervasyonu (tüm ara seferleri gösteren)
  • Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).
  • Başvuru sahibi çalışan ise, en son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi (orjinali ve bir fotokopisi), Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi (son 3 evrağın fotokopileri yeterlidir.)
  • Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdanı. (son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı istenilmektedir, bankadan kaşeli , imzalı ve 15 gün içerisinde alınmış olmalıdır.)
  • Başvuru sahibi emekliyse emekli maaşının yattığı hesabının son 6 aylık dökümü gerekmektedir Varsa emeklilik kartı ya da cüzdanını da getirmelidir..
    • Seyahat Sağlık Sigortası; seyahat tarihinizin tamamını kapsamalı. (Başvuru merkezlerimizde seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz)
    • Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
    • Başvuru sahibi öğrenci ise, Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
    • Başvuru sahibinin Danimarka’da bulunduğu sure içinde masrafların karşılayacak durumda olduğunu belgelemesi gerekmektedir.
    • Başvuru sahibi çiftçi ise çiftçilik belgesi
    • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter tasdikli muvafakatname, eğer ebeveynlerden birisi aynı zamanda vize başvurusu yaptıysa, sadece kalan ebeveynden muvafakatname isteniliyor. Aynı şekilde ebevynlerden birisi referans ise ve kişi yalnız gidecekse muvafakatname istenilecektir.
    • Konsolosluk, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.

     

  • Danimarka’daki firmadan ingilizce/danimarkaca antentli kagida yazilmis imzali davetiye. Davetiyenin içeriğinde Danimarka’daki firmanın adresi, telefon numarası ve benzeri bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin Danimarka’da kaç gün kalacağı ve ne sıklıkla gitmesi gerektiği, ziyaretin sebebi, Danimarka’daki firmanın Türk firmasından hangi ürünü satmak/almak istediği ve iki firmanın birbiri ile nasıl bağlantı kurduğunun belirtmesi gerekmektedir.
  • Vukuaatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • Kişi otelde konaklayacak ise, otel rezervasyonu.
  • Uçak Bileti rezervasyonu
  • Türk firmanın son aylarını gösteren banka hesap cüzdanı. Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdani. (Ticari ziyaretler icin Danimarka’ya gitmek isteyen basvuru sahiplerinin, günlük 66 Euro, 30 gün icin 2000 Euro hesap cüzdanlarinda göstermeleri gerekmektedir). (son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı istenilmektedir, bankadan kaşeli ve imzalı olmalı, son 15 gün içinde alınmalıdır.)
  • Seyahat süresini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası. (Başvuru merkezlerimizde seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz),
  • Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).
  • En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
    • Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
    • Başvuru sahibinin Danimarka’da bulunduğu sure içinde masrafların karşılayacak durumda olduğunu belgelemesi gerekmektedir.
    • Spor Takımlarının resmi olan müsabakalara katılmaları durumunda Türkiye Dışişleri bakanlığından nota ve katılımcıların listesi Danimarika´daki işbirliği yaptıkları organizasyondan yazılı davetiye, konu ile ilgili bilgi ve tarihin yer alması gerekmektedir. Ayrıca Türkiye´deki temsil ettikleri organizasyonun belgelendirilmesi gerekmektedir
    • Konsolosluk, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.
    • Başvuru sahibi emekli ise, emeklilik kartı ve cüzdanı.
    • Başvuru sahibi çiftçi ise çiftçilik belgesi.
    • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter tasdikli muvafakatname
  • Otel rezervasyonu.
  • Uçak Bileti rezervasyonu
  • Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdanı. (son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı istenilmektedir, bankadan kaşeli ve imzalı)
  • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış, aslı ve yeni tarihli . (anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • Seyahat süresini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası. (Başvuru merkezlerimizde seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.)
  • Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).
  • En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
    • Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
    • Başvuru sahibi öğrenci ise, Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
    • Konsolosluk, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.
    • Başvuru sahibi emekli ise, emeklilik kartı ve cüzdanı
    • Başvuru sahibi çiftçi ise çiftçilik belgesi.
    • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter tasdikli muvafakatname.
    • Danimarka’daki Üniversiteden/Araştırma merkezinden yazılı davetiye ve başvuru sahibinin Danimarka’da kalacağı süreyi ve alacağı eğitimi belirten kabul mektubu. Avrupa Birliği kapsamında ise yetkili makamlardan (TÛBITAK, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Danimarka Uluslararası Eğitim Ajansı). 3 Aydan fazla kalacak öğrenciler oturum iznine başvurmalıdır
        1. Sarı Kart (C.p.r.) numarası
        2. Uçak Bileti rezervasyonu