0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Eğer Hollanda seyahati için Hollanda vizesi almayı düşünüyorsanız, bu makalemizi okuyarak gerekli bilgilere sahip olabilirsiniz. Öncelikle söylemeliyiz ki yapacağınız seyahatin süresine, sahip olduğunuz pasaporta ve yapacağınız seyahatin amacına göre, Hollanda vize alıp almamanız gerektiği, almanız gerekiyorsa hangi Hollanda  vize başvurusu gerektiği değişiklik gösterir.

Hollanda Vize Başvurusu için  Pasaport konusu ile başlayalım. Eğer bordo pasaport sahibiyseniz, 90 güne kadar olan Hollanda seyahatiniz için Hollanda Konsolosluğu‘ nun vize başvurusu için yetkilendirdiği tek kurum olan VFS Global ‘e başvuru yapmanız gereklidir.. Eğer yeşil,gri ya da diplomatik pasaportlardan olan kırmızı ve siyah pasaport sahibiyseniz, her 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatleriniz için vizesiz olarak Hollanda‘yı ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu pasaportlardan herhangi birisine sahip olup, ziyaretiniz 90 günü geçecek ise, uzun süreli amaçlarla Hollanda’ya gidiyorsanız, başvurunuzu bizzat Hollanda Büyükelçiliği‘ne ya da Alman Konsolosluğu’na yapmanız gerekiyor.
Hollanda yapacağınız seyahat için alacağınız Hollanda vizesi çeşitleri, yaptığınız seyahatin amacına ve süresine göre değişiklik gösteriyor. Alman Konsolosluğu’nun sitesinde bildirilen bilgiye göre, C Tipi Kısa Süreli Hollanda Vizesi Hollanda’ya yapacağınız resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma amaçlı, konferansa katılmak amaçlı, Spor veya kültürel etkinliğe katılmak amaçlı seyahatlerinizi kapsamaktadır. B Tipi Almanya Ulusal Vizesi ise Hollanda’da kesintisiz 90 günden fazla bulunmak isteyen kişilere verilen vizedir. Bu vizeyi yukarıda bahsettiğimiz gibi bizzat Alman Konsolosluğu’na veya Hollanda Büyükelçiliği‘ne başvurarak yapmanız gerekmektedir. Ama eğer amacınız Hollanda‘yı gezmek değil de Hollanda‘yı başka bir ülkeye yapacağınız ziyaret için köprü olarak kullanmaksa, o zaman A Tipi Hollanda Transit Vizesi almanız gerekmektedir. Fakat bu vize ile Transit kısımdan dışarıya çıkamazsınız. Bu vizeyi yine VFS Global ‘e bizzat başvurarak, 0 850 532 3327 nolu telefonu arayarak yada online olarak yapabilirsiniz.

Online randevu için tıklayınız…

Ayrıca Hollanda vizesi alacağınız sırada gerekli bazı evraklar vardır. Her ne için Hollanda vize başvurusu  alıyor olursanız olun, öncelikle Hollanda vize başvuru formu doldurup ve ibraz etmelisiniz. Bu başvuru formu Almanca ve Türkçe olmak üzere, eksiksiz olarak, büyük harflerle doldurulur ve ibraz edilir. Sizden burada seyahat amacınızı, seyahat masraflarını nasıl karşılayacağınızı, Türkiye’ye geri döneceğinizi gösteren belgeler talep edilir.
Başvuru esnasında biyometri işlemine tabi tutulacaksınız. 12 yaşın altındaki kimseler ve Tıbbi raporla kanıtlı olarak biyometri işlemine giremeyeceği belirtilen kişiler bu işlemden muaf tutulurlar. Burada vize harcı için sizden 60 euro ödemeniz talep edilir. ve Ayrıca Hollanda Vizesi İçin mutlaka VFS Global’den randevu almanız gerekmektedir. Randevu için 0 850 532 3327 nolu telefonu arayabilirsiniz. 12 yaşın altındakiler bundan muaftır. Bu sadece vize harcı için ödenecek bir ücrettir. Buna ek olarak, biyometri işlemi için, hizmet bedelleri için ve Kargo masrafları için sizden ek ücret alınabilir.

Eğer resmi bir tatile denk gelmezse işleminiz 10 gün içinde sonuçlanır ve vizeniz çıkar. Seyahat etmek istediğiniz tarihten en az 30 gün önce başvuru yapmanız gerektiğini unutmayın.




Kişisel Bilgiler



NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.

Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.

Başvuru Belgeleri

Hollanda vizesi gerekli evraklar 2016 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda lisetenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Aşağıdaki 4 Madde her başvuru sahibi tarafından hazırlanması zorunlu evrak listesidir.

Ana Belgeler:

  1. Pasaportun aslı : Seyahat sonrası en az 3 ay gecerli olan bir pasaport ve pasaport’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır.
  2. Vize Başvuru Formu: Büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E-Mail adresi ve cep telefonu numarası dahil). (Tarafımızdan Sağlanmaktadır).
  3. İki adet fotoğraf :2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşe’de yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Dini sebeplerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir.
  4. Seyahat Sağlık Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,– AVRO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası (Tarafımızdan Sağlanmaktadır).
  • Basvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  • Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı.
  • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
  • Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
  • Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
  • Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter
    tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.(ruhsat,ehliyet,araç sigortası)
  • Referansınızdan alınmış davetiye: Davet eden kişi belediyeden almalıdır.
  • Davet eden kişiye ait evraklar: Davet eden kişinin gelir gösterir evraklar ve Hollanda pasaport fotokopisi veya oturum kartının fotokopisi.
  • Nüfus kayıt örneği: Davet eden kişiyle yakınlık durumunu gösterir,nüfus kayıt örneği.
  • İşyerinden izin belgesi: Antetli kağıda yazılmış izin belgesi.
  • Sgk giriş bildirgesi: Başvuru sahibine ait sigorta kaydı gösterir evrak.
  • Sigorta hizmet dökümü: Sigorta bilgilerinizin dökümü.
  • Maaş bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
  • Banka hesap dökümleri : Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka cüzdanlarınız, banka hesap çıktılarınız vb
  • Çiftçilik belgesi: Başvuru sahibi çiftçi ise ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge.
  • Emekli belgesi :Başvuru sahibi emekli ise emeklilik gösterir belge ve-veya emekli banka cüzdanı
  • Öğrenci durum belgesi:Başvuru sahibi öğrenci ise okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak.
  • Başvuru sahibi çalışmıyorsa : geçimi sağlayan kişi ile ilgili mali evraklar.
  • Muvaffakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası yada her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvaffakatname .
    Yabancılar için ikamet belgesi:Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)
  • Diğer evraklar : Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ,şirket imza sirküleri.(Bu evrakların sunulması zorunlu değildir.)
  • Ticari davetiye: Hollanda’da ziyaret edeceğiniz şirketten/kurumdan adınıza antetli kağıtta imzalı davetiye. Davet eden şirketin/kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ile seyahat tarihleri ve sebepleri ayrıntılı bir biçimde belirtilmiş olmalıdır.
  • Fuar katılım belgesi: Fuar davetiyesi veya giriş kaydı gösterir evraklar
  • Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden antetli kağıtta iş yerindeki pozisyonu, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirten görev belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  • Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı, şirket imza sirküleri
  • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, şirketin hesap cüzdanı
  • Çalışmayan kişilerden : Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
  • Öğrenci durum belgesi:Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
  • Başvuru sahibi şoför ise: Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND tarafından verilen teminat yazısı, şoförlerin/çalışanların listesi, C2 belgesi, uluslararası ehliyet, Hollanda’daki şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi. TIR numarası da belirtilmiş olan eski ve güncel CMR kayıtları.
  • Seyahat programı : Başka Schengen ülkelerine de seyahat ediliyorsa, detaylı seyahat planı gösterir evrak.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
  • Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu:Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
  • Denizci cüzdanı: Aslı ve fotokopisi
  • İş vereninizden yazı: antetli kağıtta, yetkili tarafından imzalanmış.
  • Türk şirketinin imza sirküleri
  • İş sözleşmesi / kontratı: Gemi / armatör ile yapılmış iş sözleşmesi veya SGK işe giriş ve hizmet dökümü.
  • Hollanda’da ki şirketten garanti yazısı: Antetli kağıda yazılmış, imzalanmış, müracaatçının kişisel bilgileri (isim soy isim, doğum tarihi ve pasaport numarası) ve seyahat tarihleri içeren resmi yazı
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
        • Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.

      Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.

      • Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
      • AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafından yazılmış AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
      • Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
      • Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
      • Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
      • Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır
      • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
      • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
      • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
      • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
      • Çalışmayan kişilerden : Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
      • Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
      • Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
      • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
      • Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
      • Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
      • Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz
      • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası )
  • Ziyaret edilecek üçüncü ülke için vize
  • Gidilecek ülkeye vize gerekmiyorsa: Seyahat amacınızı gösteren evraklar; gidilecek ülkeye ait davetiye, otel rezervasyonu, tapu v.b. ve mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, maaş bordroları vb.
  • Uçak bileti rezervasyonu: Türkiye’ye geri dönme durumunda gidiş dönüş
  • Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
  • Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Avrupa Birliği vatandaşına ait pasaport fotokopisi: bütün bilgi içeren, kullanılmış ve işlenmiş sayfalar
  • Avrupa Birliği vatandaşının Hollanda’da ikamet ettiğine dair belge
  • Avrupa Birliği vatandaşı ile yakınlık durumunu gösterir belge: örn. Evlenme kayıt örneği, doğum kayıt örneği, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Yabancılar için ikamet belgesi : Türk vatandaşı olmayanlardan ikamet tezkeresi.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Erken emeklilik belgesi: Sosyal sigorta bankasından (SVB) ödenek aldığınıza dair belge.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli
    ve mühürlü sayfalar, vb.)
  • Çalıntı ya da kayıp belgesi: Oturum izninizin kayıp ya da çalıntı olması durumunda polis tutanağı.
    Oturum izninin süresi dolma durumunda: Oturum izninizin geçerlilik süresi geçti ise: oturum izninizin aslı + fotokopisi, Hollanda’dan veya Schengen bölgesinden çıkış tarihinizi gösteren belge (pasaportta çıkış damgası, uçak biletleri vs.)
  • Açıklayıcı dilekçe: Türkiye’ye giriş tarihiniz, Türkiye’de ne kadar ve neden kaldığınızı anlatır dilekçe
  • Giriş çıkış yazısı: Eğer pasaportunuzda ülkeye son giriş damgası okunaklı değil ise veya giriş yaptığınız pasaport kayıp olması durumunda, T.C. Emniyet Müdürlüğünden giriş çıkış tarihlerinizi gösteren döküm.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.)
    • Basvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
    • Serbest meslek ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı.

Maaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır

  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise: Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge
  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
  • Çalışmayan kişilerden : Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
  • Öğrenci durum belgesi: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı
  • Muvafakatname : Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname. Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan ikamte tezkeresi.
  • Otel Rezervasyonu:Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu:Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.