0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Macaristan’a seyahat etmeyi planlayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek için Macaristan vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar. Macaristan Devleti Schengen Bölgesine üye ülkeler arasında yer almaktadır. Macaristan’a seyahat etmek isteyen kişilerin pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunuyorsa bu kişiler Macaristan vizesi işlemlerinden Schengen vizelerinin geçerliliği süresince muaf tutulmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport veya Hizmet (Gri) Pasaportu hamili kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Macaristan vizesi işlemlerine tabi değildirler. Macaristan Konsolosluğu, kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatlere ilişkin Macaristan vizesi başvurularını doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli Macaristan Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Macaristan Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği tek kurum olan VFS Global’a yapmak zorundadırlar. Randevu için VFS Global’e doğrudan, 0 312 425 2 425 nolu telefondan yada online olarak başvurabilirsiniz..

Online randevu için tıklayınız…

Uzun süreli konaklama gerektiren (öğrenci, aile birleşimi, oturum vb.) Macaristan vizelerine başvuru yapması gereken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Macaristan vizesi başvurularını Macaristan Konsolosluğuna veya Macaristan Büyükelçiliği’ ne doğrudan yapmak zorundadırlar.

Macaristan vizesi işlemleri

MacaristanSchengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Bu sebeple Macaristan’a kısa süreli (90 güne kadar) seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Macaristan Schengen vizesi için başvuru gerçekleştirmelidir. Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği (AB)’ne üye ülkeler arasında imzalanan ve 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi ile oluşmuştur. Bu sözleşme uyarınca sözleşmeye taraf olan ülkeler arasında bir “iç sınır” oluşturulmuştur. Bununla birlikte Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında taraf ülkelerin vatandaşlarına vize uygulanmazken, bölge dışındaki ülkelere karşı da ortak uygulamalar yürürlüğe girmiştir. Schengen Bölgesi toplamda 26 ülkeyi kapsamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır. İsviçre, İzlanda ve Norveç de AB üyesi olmadıkları özel bir anlaşma ile Schengen üyesi olmuştur. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin vizesine sahip olan kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları ülkeden başlatmak koşuluyla, Schengen üyesi diğer ülkelere de bu vize ile seyahat edebilmektedir.

Macaristan vizesi gerekli evraklar 2017 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda listelenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Macaristan’a seyahat etmeyi planlayan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek için Macaristan vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar. MacaristanDevleti Schengen Bölgesine üye ülkeler arasında yer almaktadır. Macaristan’a seyahat etmek isteyen kişilerin pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunuyorsa bu kişiler Macaristan vizesi işlemlerinden Schengenvizelerinin geçerliliği süresince muaf tutulmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport veya Hizmet (Gri) Pasaportu hamili kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Macaristan vizesi işlemlerine tabi değildirler. Macaristan Konsolosluğu, kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatlere ilişkin Macaristan vizesi başvurularını doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli Macaristan Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Macaristan Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği tek kurum olan VFS Global’a yapmak zorundadırlar. Randevu için VFS Global’e doğrudan, 0 850 532 3327 nolu telefondan yada online olarak başvurabilirsiniz..

Online randevu için tıklayınız…

Uzun süreli konaklama gerektiren (öğrenci, aile birleşimi, oturum vb.) Macaristan vizelerine başvuru yapması gereken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Macaristan vizesi başvurularını Macaristan Konsolosluğuna veya Macaristan Büyükelçiliği’ ne doğrudan yapmak zorundadırlar.

Macaristan vizesi işlemleri

MacaristanSchengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Bu sebeple Macaristan’a kısa süreli (90 güne kadar) seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Macaristan Schengen vizesi için başvuru gerçekleştirmelidir. Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği (AB)’ne üye ülkeler arasında imzalanan ve 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi ile oluşmuştur. Bu sözleşme uyarınca sözleşmeye taraf olan ülkeler arasında bir “iç sınır” oluşturulmuştur. Bununla birlikte Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında taraf ülkelerin vatandaşlarına vize uygulanmazken, bölge dışındaki ülkelere karşı da ortak uygulamalar yürürlüğe girmiştir. Schengen Bölgesi toplamda 26 ülkeyi kapsamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır. İsviçre, İzlanda ve Norveç de AB üyesi olmadıkları özel bir anlaşma ile Schengen üyesi olmuştur. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin vizesine sahip olan kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları ülkeden başlatmak koşuluyla, Schengen üyesi diğer ülkelere de bu vize ile seyahat edebilmektedir.

 

Pasaport -Macaristan vizesi başvurularında kullanılacak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Macaristan seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalıdır.

Biometrik Fotoğraf – Macaristan turistik vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğraflar; 2 adet, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, Macaristan vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – Macaristan Turistik Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

Macaristan Vize Başvuru Formu – Macaristan Turistik Schengen vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Macaristan vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen Macaristan vize başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır. Macaristan vize başvuru formuda vereceğiniz bilgilerin sunduğunuz diğer Macaristan vize başvuru evraklarıyla tutarlıklı olması gerekmektedir. Bu formda yapılan yanlış, hatalı veya eksik olması Almanya vize talebinizin ret ile sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.

**NOT: Macaristan Turistik Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Macaristan Schengen vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalıdır.

Online randevu için tıklayınız…

Finansal Durumu Gösterir Belgeler – Macaristan Turist Vizesi başvurularında bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bordroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır.

Macaristan Turistik Vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.

Ayrıca Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri evraklar arasında bulundurmalıdır.

Macaristan Vize talebini belirten dilekçe – Macaristan Turistik Schengen Vizesi müracaatında bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumun veya şirketinin antetli kağıdına işvereni/şirket yetkilisi tarafından bu şirketinin antetli kağıdına Macaristan konsolosluğuna/elçiliğine hitaben yazılmış, işveren tarafından veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmış olmalıdır.

Macaristan Konsolosluğu/Büyükelçiliğine hitaben yazılacak vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Macaristan’ yaya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgileri beyan edilmelidir.

Kişi işveren ise; şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlayabilir,

Kişi emekli ise; yukarıda belirtilmiş dilekçe içerik bilgilerini beyan ederek şahsen yazabilecektir.

Devlet dairesi çalışan ise; bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına, ıslak imza ve mühürlü şekilde hazırlamalıdır.

Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe

Macaristan vize müracaatında bulunacak kişi eğer, Almanya seyahati sonrası 2. ci veya 3. cü Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmelidir.

Bağlı bulunulan kuruma ait belgeler – Vergi levhası – Macaristan vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini gösteren

Faaliyet belgesi – Macaristan vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir Schengen vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

Şirketin imza sirküleri – Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

Şirketin ticaret sicil gazetesi – Macaristan Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise Sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

Kişinin çalıştığını gösterir belgeler –Macaristan vize müracaatında bulunacak kişilerin SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve bağlı bulunulan kurumdan alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi.

Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri  – Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Macaristan’ da konaklama gerçekleştireceği yere ait rezervasyon bilgileri. Almanya vize müracaatında bulunacak kişinin bu ülkede konaklama yapacağı tarihleri içermelidir.

Macaristan dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren.

Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişinin Almanya seyahatinin içeriği ticari veya ziyaret içerikli olacak olması halinde Davetiye belgesi.

Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişi eğitim amaçlı Almanya seyahat gerçekleştirecek olması halinde, hukuki münasebet, eğitim alınacak okula ödenen miktara dair belgeler ve varsa okula kayıt belgeleri.

Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişi, sağlık ve tedavi maksadıyla bu ülkeye seyahat gerçekleştirecek olması halinde kişinin Almanya’ da tedavisini gerçekleştirecek kurumun kabul belgesi ve vize başvuru sahibinin Almanya’ da tedavi olmasını öneren geçerli, orijinal heyet raporu.

Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge – Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişinin Macaristan’ da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

Online randevu için tıklayınız…

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi Emekli ise,
Emekliğini gösteri belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı)

Kişi Memur ise,
Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına hazırlanmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı ve diğer kurum evrakları

Kişi Öğrenci ise,
Güncel tarihli orijinal öğrenci belgesi,

Kişi Çiftçi ise,
Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler.

 

***Aşağıdaki duruma sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar

Kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmelidir.

Kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. oturma izni belgesi fotokopisi

Kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini paylaşmalıdır.

Pasaport fotokopileri, Macaristan vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri

 

Online randevu için tıklayınız…




Kişisel Bilgiler




Kişisel Bilgiler 2. Kişi




Kişisel Bilgiler 3. Kişi




Kişisel Bilgiler 4. Kişi




NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.