0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Malta, Dünya üzerinde Avrupa kıtasında bulunan ve çevresi sular ile çevrili bir ülke olarak nitelendirilmektedir. Ülke daha çok tatil ve dil okulları üzerinden faaliyet göstermekte olan bir duruş sergilemektedir. Malta’ya gidecek olan kişiler tarafından bilinilmesi gerekli olan bir takım işlemler ve vize başvuru süreci dahilinde yapılması Malta Vizesi almak açısından önemli olan bir süreç bulunmaktadır.

Malta’ya gidecek olan kişilerin vize başvuru süreci dahilinde hazırlanılması gerekli olan bir takım belgelerin ve pasaport işlemlerinin eksiksiz bir şekilde aktarımının sağlanıyor olması gerekmektedir. Bu aktarımın sağlanmasında hizmet vermekte olan ve gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin hazırlığında hizmet veren vize danışmanlığı aracılığı ile işlem süreci dahilinde hazırlanması gereken belgelerin ve pasaportun eksiksiz bir şekilde temin edilmesi ve hazırlanmasına ek olarak süreç hakkında detaylı bilgilendirme sağlanılarak herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmaması adına gerekli tedbirler resmi işlem sürecine dahil olunmadan alınmaktadır.

Malta Vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları resmi başvuru sürecine tabi olmakta ve işlem gerçekleştirerek vize almak zorundadır. Resmi işlemlerin gerçekleştirilmesinde bordo pasaport, hizmet pasaportu, diplomatik pasapot sahibi kişilerin işlem sürecine dahil olarak vize alması gerekmektedir. Vize başvurularında Malta’ya gidecek olan kişilerin resmi işlem süreci dahilinde işlemlerde alınan randevu dahilinde hizmet vermekte olan VFS Global tarafından gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin alımı sağlanılarak resmi işlem sürecine dahil olunulmaktadır.

Malta için gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin eksiksiz bir şekilde VFS Global çatısı altında resmi vize başvuru sürecinin gerçekleştirilmesi ile birlikte sürecin tamamlanması ve işlemlerin gerçekleştirilmesi sağlanılmaktadır. VFS Global tarafından gerekli belgelerin ve pasaportun alımının ardından incelenme süreci altında iken alınılması süreç açısından önem taşıyan bir uygulama olan parmak izi uygulamasına tabii olunulması ile birlikte 5 yıl süre ile bütün Schengen ülkelerine herhangi bir vize başvuru sürecine dahil olunmadan işlem gerçekleştirimi sağlanılmakta ve hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirilerek seyahat gerçekleşebilmektedir.

VFS Global tarafından bütün belgelerin ve pasaport işlemlerinin alımının ardından süreç içerisinde gerekli işlemlerin incelenmesi ve Malta Konsolosluğuna aktarımı ile birlikte vize başvuru onayının sağlanması ile birlikte işlem süreci tamamlanmaktadır. Sürecin tamamlanmasında alınan belgelerin ve pasaport işlemlerinin incelenme ve vize başvuru onayının verilmesinin sağlanılmasında işlem süreci bir iş haftası ile üç iş haftası arasında işlem türüne göre değişkenlik göstererek vize alımı sağlanılmaktadır. Vize alımının sağlanılmasına dair edinilecek olan bilgi işlemlerin hazırlık sürecinde destek sağlayan ve VFS Global’e gerçekleştirilen aktarımda pay sahibi olan vize danışmanlığı aracılığı ile telefon yolu ile iletişim kurularak bilgi akışı sağlanılmaktadır. Yurt dışı vize başvuru süreci dahilinde bilinilmesi işlemler açısından büyük bir önem taşımakta olan bir takım bilgiler bulunmaktadır.

Parmak İzi Geçerlilik Zamanı Nedir ?

5 yıl süre ile sınırlıdır bu süre içerisinde Schengen ülkelerine girmek için bir daha herhangi bir parmak izi verme zorunluluğunda kalınmamaktadır.

Yurt dışı vize başvurularında gerekli işlemlerin alımının sağlanılmasında hizmet veren VFS Global ve Malta Konsolosluğu iş günleri ve çalışma saatler dahilinde hizmet vermektedir. Malta için Schengen ülke kuralları dahilinde yabancı vatandaşlar tarafından seyahat sağlık sigortasının yaptırılması istenilmektedir. Başvuru sürecinde pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması ve pasaport üzerinde herhangi bir deforme, yırtılma ve benzeri bir sorun bulunmaması işlem süreci açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Malta vizesi gerekli evraklar 2017 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda listelenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Aşağıdaki 8 Madde her başvuru sahibi tarafından hazırlanması zorunlu evrak listesidir.

  1. Okunaklı Roma alfabesi ile usulüne uygun bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış bir (1) kopya vize başvuru formu (İngilizce ya da Türkçe)
  2. Vizenin sona ermesinden sonra en az üç (3) ay geçerlilik süresine ve en az 2 boş sayfası bulunan geçerli bir pasaport. Pasaportun ilk alınış tarihi son 10 yıl içersinde olmalıdır.
  3. Pasaportun bir (1) adet kopyası (boş sayfaların kopyalanmasıbgerekli değildir)
  4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  5. Açık bir arkaplana sahip yakın bir zamanda çekilmiş pasaport boyutlarında iki (2) adet fotoğraf
  6. En az 30.000 €’luk teminata sahip tüm Schengen üye ülkelerindeki geri dönüş ve acil durum tıbbi/hastane masrafları kapsayan istenen vizenin konaklama/geçerlilik süresi boyunca geçerli olacak bir seyahat sigortası poliçesi. (Dönüş tarihinden itibaren 15 Günlük uzatılmış olması gerekmektedir)
  7. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı):Gayri reşitin doğum belgesi Ebeveynlerin ve yasal vasi/vasilerinin noterli yetki belgeleri Geçim aracının yeterliliğini kanıtlayan belge Ebeveynlerin ve Yasal Vasi/Vasilerin Nüfus Cüzdanlarının kopyası. Vasi durumunda, yetkiyi kanıtlayan belge.
  8. Türk Vatandaşı olmayanlar için: Dönüşten sonra en az 3 ay geçerli oturma izni
Transit
  • Nihai destinasyona onaylı biletler. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopya saklanır.
  • Destinasyon ülkesi için geçerli giriş vizesi.
  • Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları.
  • Transit konaklama (var ise) Malta’daki organizasyon tarafından davet mektubu ya da beyanı ve/veya Seyahatleriyle ve Malta’da ki transit geçişle ilgili diğer belgeler.

 

 

Turist
  • Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları. Ev sahibi aile ile birlikte kalma durumunda, Baş Konsolosluk tarafından belirlenen format kullanılarak yasal/ noter onaylı davet mektubu, daveti yapan ev sahibi kişinin kimlik belgesinin bir kopyası.
  • Onaylı Uçak bilet/biletleri. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopyası saklanmalıdır.
  • Seyahatin birden fazla ülkeye olması durumunda, Schengen Bölgesinde tüm seyahati gösteren detaylı bir döküm.
  • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
  • Çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası, imza sirküleri ve çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlarda mühürlü çalışma belgesi (şirketin antetli kağıdına), son üç aya ait maaş bordrosu ve son altı aya ait SSK bildirgesi gibi işverene ait belgelerin asılları ve kopyaları
  • İşadamları/ serbest çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası ve imza sirküleri ve son altı aya ait SSK ödemeleri gibi şirkete ait belgelerin asılları ve
    kopyaları.
  • Emekliler için: Emekli Kartı ve son 6 ayın banka hesaplarının
    özeti ve mevcut ise diğer geçim araçları.
Ticari
  • Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları.
  • Onaylı Uçak bilet/biletleri. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopyası saklanmalıdır.
  • Etkinlik/üyelik bilgilerini de içeren Malta kuruluşu tarafından davet mektubu ya da katılım beyanı, daveti imzalayan kişinin Kimlik belgesinin kopyası ve kayıt harçlarının (var ise) ödendiğine dair onay belgesi.
  • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
  • Çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası, imza sirküleri ve çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlarda mühürlü çalışma belgesi (şirketin antetli kağıdına), son üç aya ait maaş bordrosu ve son altı aya ait SSK bildirgesi gibi işverene ait belgelerin asılları ve kopyaları
  • İşadamları/ serbest çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası ve imza sirküleri ve son altı aya ait SSK ödemeleri gibi şirkete ait belgelerin asılları ve kopyaları.
Spor Ve Kültürel
  • Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları. Ev sahibi aile ile birlikte kalma durumunda, Baş Konsolosluk tarafından belirlenen format kullanılarak yasal/ noter onaylı davet mektubu, daveti yapan ev sahibi kişinin kimlik belgesinin bir kopyası.
  • Onaylı Uçak bilet/biletleri. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopyası saklanmalıdır.
  • Etkinlik bilgileri, süresi ve herhangi bir ilgili bilgi dahil, Malta spor / eğitim kuruluşundan onaylı kabul mektubu (Posta ile bir kopyası Baş Konsolosluğa doğrudan gönderilmelidir). Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
  • Ziyaret kapsamını ve başvuru sahibinin sporcu, sanatçı vs. olarak durumunu onaylayan yetkili Türk kuruluşundan belge.
Aile Ve Arkadaş Ziyareti
  • Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları. Aile üyeleri ya da arkadaşlar ile ikamet etmeyecek ise, Baş Konsolosluğun belirlediği formatı kullanarak yasal/noter onaylı davet mektubu, daveti yapan ev sahibi kişinin Kimlik belgesinin bir kopyası ya da ev sahibinin Üçüncü Ülke vatandaşı olması durumunda, oturma izninin bir kopyası ( bir kopyası Baş Konsolosluğa posta ile doğrudan gönderilmelidir).
  • Onaylı Uçak bilet/biletleri. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopyası saklanmalıdır.
  • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
Eğitim
    • 6. Schengen Bölgesinde tüm seyahati kapsayan otel rezervasyon onay/onayları. Ev sahibi aile ile birlikte kalma durumunda, Baş Konsolosluk tarafından belirlenen format kullanılarak yasal/ noter onaylı davet mektubu, daveti yapan ev sahibi kişinin kimlik belgesinin bir kopyası.
    • Onaylı Uçak bilet/biletleri. Biletlerin sunulması durumunda, bir kopyası saklanmalıdır.
    • Ders/derslerin detayları ve süresini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta Eğitim Kuruluşundan kabul mektubunun aslı.
    • Ödemenin yapıldığını onaylayan kuruluştan makbuz.
    • Yeterli ve düzenli kişisel finansal geliri kanıtlayan belge (banka beyanları ya da kredi kartında kullanılabilir kredi beyanı, konaklama süresi boyunca başvuru sahibinin tüm finansal teminatını kabul eden ev sahibi kuruluşun mektubu).
    • Başvuru sahibinin herhangi bir geçim aracına sahip olmaması durumunda, Malta Baş Konsolosluğunun belirlediği formatı kullanarak okul ve konaklama masrafları dışında, Malta’daki masraflarını ödeyeceklerini onaylayan ebeveynler ya da yakın akrabalardan noter onaylı mektup. Ebeveynlerin mali durumlarını kanıtlayan belge. (istihdam belgeleri/banka hesapları, vs.)
    • Çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası, imza sirküleri ve çalışma durumunu ve işe alım tarihini gösteren yakın zamanlarda mühürlü çalışma belgesi (şirketin antetli kağıdına), son üç aya ait maaş bordrosu ve son altı aya ait SSK bildirgesi gibi işverene ait belgelerin asılları ve kopyaları
    • İşadamları/ serbest çalışanlar için: Faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi/Resmi Gazete, vergi levhası ve imza sirküleri ve son altı aya ait SSK ödemeleri gibi şirkete ait belgelerin asılları ve kopyaları.
    • Emekliler için: Emekli Kartı ve son 6 ayın banka hesaplarının özeti ve mevcut ise diğer geçim araçları.
    • Geçerli öğrenci kartı ve durumlarını onaylayan okul/kolej/üniversiteden yakın zamanlara ait bir öğrenim sertifkası/onayı (başvuru sahibinin herhangi bir vize harcı ödemeden başvuru yapabilmesi için)

    Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.




Kişisel Bilgiler




Kişisel Bilgiler 2. Kişi




Kişisel Bilgiler 3. Kişi




Kişisel Bilgiler 4. Kişi




NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.

Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.