0 850 532 3327

telefon numarasından randevu alabilirsiniz

ÖNEMLİ UYARI : VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ,ONLİNE RANDEVU İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

Polonya, Avrupa’da bulunan bir Schengen ülkesi olarak bilinilmektedir. Polonya’ya gidecek olan kişiler tarafından bilinilmesi gereken bir takım işlem süreci bilgileri bulunmaktadır. Polonya bir Schengen ülkesi olması ile birlikte gerçekleştirilmesi gereken işlemler Schengen ülke kuralları doğrultusunda gerçekleştiriminin sağlanıyor olması gerekmektedir. Polonya Vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları resmi işlem süreci dahilinde gerekli belgelerin ve pasaport işlemlerinin teslim süreci dahilinde hazırlanmasında işlem sürene dahil olarak aracı kurum olan VFS Global’e teslim gerçekleştirerek resmi işlem sürecine dahil olunulması istenilmektedir.

Yurt dışı vize başvurularında işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek eksiksiz bir şekilde VFS Global’e teslimin sağlanmasında hizmet vermekte olan vize danışmanlığı aracılığı ile gerekli işlemlerin hazırlık sürecinde belgelerin ve pasaport işlemlerinin hazırlanarak eksiksiz bir şekilde resmi işlem sürecine tesiminin sağlanılması ile birlikte VFS Global tarafından alınan evrakların ve pasaport işlemlerinin incelenmeye tabii olduğu sırada işlemlerin gerçekleştirilmesinde alınması gerekli olan bir uygulama olan parmak izi uygulama tabii olunulması ile birlikte vize başvuru süreci içerisinde VFS Global’in alması gereken bütün işlemler tamamlanmaktadır. Yurt dışı vize başvurularında VFS Global tarafından alınan parmak izi ile birlikte 5 yıl süre ile bütün Schengen ülkelerine herhangi bir vize başvuru sürecine tabii olunulmadan seyahat gerçekleştirilmektedir. Vize başvuru sürecinde Schengen ülke kuralları dahilinde yabancı vatandaşlar tarafından istenilmekte olan seyahat sağlık sigortasının yaptırılması işlemler açısından vize başvurusunda bulunan kişi tarafından yapılması gerekli olan bir işlem olarak bilinilmelidir.

Polonya’ya gitmek için vize başvuru süreci dahilinde gerekli incelenmenin VFS Global tarafından sağlanımının ardından işlem süreci içerisinde hizmet sağlanılması adına işlemler Polonya Konsolosluğuna VFS Global tarafından aktarım ve vize başvuru onay sürecine girmektedir. Bu sürecin işlemler dahilinde tamamlanması ve vize alımının sağlanacağı süreç bir iş haftası ile üç iş haftası arasında değişkenlik göstererek tamamlanmaktadır. İşlemlerin tamamlandığı ve vize alımının gerçekleştirildiğine dair gerekli bilgi süreç içerisinde hazırlık kısmında hizmet veren vize danışmanlığı aracılığı ile iletişim kurularak sağlanmaktadır. Yurt dışı vize başvurularında 90 günü geçen vize başvuruları için işlemler direkt olarak Polonya Konsolosluğu tarafından resmi başvuru talebi ile gerçekleştirilmektedir.

90 Günü Geçen Vize Başvuruları için Gerekli İşlem Nedir?

Direkt olarak Polonya Konsolosluğu tarafından resmi başvuru talebi ile gerçekleştirilmektedir.

Polonya’ya gidecek olan kişilerin dikkat etmesi gereken bilgilerden bir diğeri pasaport üzerindeki verilerin geçerliliğinin bulunması ve pasaportun yurt dışından dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip olması süreç açısından gerekli bir bilgi olarak bilinilmelidir. Yurt dışı vize başvurularında gerekli belgelerin ve işlemlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasında işlem sürecinde herhangi bir aksama veya gecikme olmaması adına alınan randevunun VFS Global ve Polonya Konsolosluğu’nun çalışma saatleri ve iş günleri dahilinde hizmet verdiği günlerde gerçekleştirilmesi süreç içerisinde yaşanabilecek olan sorunlar ve aksamaların önüne geçmekte olan bir etki yaratmaktadır.

Polonya vizesi gerekli evraklar 2017 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda listelenmiştir.

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ ve RANDEVU İÇİN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 0 850 532 3327

  • Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (Resmi Seyahat Belgesi), vize geçerlilik süresinden en az üç (3) ay daha uzun bir süre için geçerli; en az iki boş sayfası bulunmalı ve önceki 10 yıl içinde verilmiş olmalıdır.
  • Nufüs Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz renk biyometrik fotoğraf.
  • 30.000 Euro tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresi boyunca geçerli olan, birden fazla girişli vize durumunda asgari olarak ilk giriş süresi için geçerli olan bir Seyahat Sağlık Sigortası.
Turistik
    • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
    • Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler
    • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
      • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orginal ve güncel banka hesap cüzdanı
      • düzenli geliri gösterir belgeler: son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

    Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

    Başvuru sahibi çalışan ise

    1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
    2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

    Başvuru sahibi çiftçi ise

    1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

    1. Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı

    Şirketin ticaret odasındaki güncel kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası:

    1. Vergi levhası

    Başvuru sahibi emekli ise:

    1. Emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

    Başvuru sahibi öğrenci ise:

    1. Öğrenci Belgesi (orjinal) ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını gösteren noter onaylı taahhütname

 

Ticari Profesyonel Staj

    • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
    • Öngörülen seyahat süresince düzenlenmiş otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler
    • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
      • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orginal ve güncel banka hesap cüzdanı
      • düzenli geliri gösterir belgeler: son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)
    • Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeler.
    • Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge
      • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Davetiye,davet edilen kişinin kimlik bilgilerini, seyehat tarihlerini ve Polonya’daki şirketin adres ve irtibat bilgileri ile birlikte davet eden kişinin kimlik bilgilerini ve imzasını içermelidir.)
      • Davetiye gönderen şirketin güncel faaliyet belgesi (KRS) veya davet gönderen şahıs şirketiyse şirketin kaydını gösteren belgeler (NIP_REGON belgeleri).Ankara için ;KRS belgesi zorunlu değildir.
      • Şirket tarafından gönderilen davetiyede, davet eden kişi Türk ise Polonya’da oturum kartının fotokopisi (var ise Polonya Kimlik Kartı.) ya da geçerli vizesinin fotokopisi.
      • Herhangi bir satış söz konusuysa bunun dekontu, ödeme yapıldığına dair bir belgesi

    Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

    Başvuru sahibi çalışan ise

    1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
    2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

    Başvuru sahibi çiftçi ise

    1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

      1. Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı

    Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

    1. Vergi levhası

 

Aile Arkadaş
  • Kişi eğer ilk kez Polonya’ya gidiyor ise; davet eden kişi tarafından Polonya’daki Valilik’ten alınmış ziyaret amacını belirten kalış süresini kapsayan resmi davetiye.orjınal olması gerekmektedir ve davetiye gonderen kisinin kimlik veya pasaport un kimlik bilgilerinin bulundugu sayfanın fotokopisi (Wojewoda). İlk gidiş değil ise, davet eden kişi tarafından yazılmış davetiye ve kisinin kimlik veya pasaport fotokopisi ile birlikte kabul edilmektedir.
  • Kişi daha önce Erasmus programıyla Polonya’ya gitti ise arkadaş ziyareti için giderken yine valilikten orjinal davetiye ve davet edenin kimlik fotokopisini sunması gerekmektedir.
  • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler::
    -son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı), ya da orginal ve güncel banka hesap cüzdanı
    -düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)
    -Aile bağlarının olduğuna dair belge (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği).
    (Kişi eğer aile değil de arkadaş ziyaretinde gidiyorsa nufüs kayıt örneğine gerek yoktur)

Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

Başvuru sahibi çalışan ise:

  1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve güncel SGK “hizmet dökümü”
  3. Son 3 aylık maaş bordrosu

Başvuru sahibi çiftçi ise;

  1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

  1. Şirketten alınan pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı

Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

  1. Vergi levhası

    (Ankara, Gaziantep ve Antalya için; son 3 yılda Schengen vizesi varsa kişi maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü ve işe giriş bilgirsesi temin edebiliyorsa ticaret oda kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi,ve ticaret sicil gazetesi istenmemektedir.)

Başvuru sahibi emekli ise:

  1. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Başvuru sahibi öğrenci ise:

  1. Öğrenci Belgesi (orjinal) ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını gösteren noter onaylı taahhütname ve karşılayacak kişinin son 3 aylık banka hesapları sunulmalıdır.

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa,ki anne-baba ayrılmış olup, vekalet sahibi ebeveyn ile birlikte gidiliyorsa bile

  1. Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname eklenmelidir.

 

Kültürel / Spor Faaliyetleri
    • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
    • Öngörülen seyahat tarihlerinde konaklamaya ilişkin belge.
    • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:
      – son üç aylık hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı), ya da güncel banka hesap cüzdanı
      düzenli geliri gösterir belgeler:: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).
    • Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:
      (a) Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye. (Orjinal olma zorunluluğu yoktur. Imzalı kaseli ve güncel olması yeterlidir)
      (b) Spor etkinlikleri amacıyla:

    spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi.
    gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı.


    Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

    Başvuru sahibi çalışan ise

    1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
    2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

    Başvuru sahibi çiftçi ise

    1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

    Başvuru sahibi çalışan veya özel şirket sahibi ise:

      1. Şirketten alınan pozisyonu ve seyehati onaylayan yazı

    Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

    1. Vergi levhası

    Başvuru sahibi emekli ise:

    1. emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

    Başvuru sahibi öğrenci ise:

    1. Öğrenci Belgesi (orjinal) , eğer kişi mezun olmuşsa mezuniyet belgesi yada ilişki kesme belgesi mutlaka getirmelidir
    2. Seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını gösteren noter onaylı taahhütname ve o kişiye ait son 3 aylık orjinal, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap hareketleri sunulmalıdır. Ankara, Gaziantep ve Antalya için bu evrağın noter tarafından onaylanmasına gerek yoktur. Masrafları karşılayacak kişi tarafından yazılmış imzalı bir dilekçe yeterlidir. Özel sektörde çalışansa masrafları karşılayacağına dair dilekçe, iş yerinden orda çalıştıgına dair yazı, son 3 aylık maaş bordrosu, şirketin vergi levhası,faaliyet belgesi,oda sicil kaydı ve son 3 aylık banka hesap dökümü

    Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:

    1. Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname
Eğitim Araştırma
      • Öngörülen gidiş-dönüş tarihlerinde uçak rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
      • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü (bankadan kaşeli ve ıslak imzalı) ya da orginal ve güncel banka hesap cüzdanı
        düzenli geliri gösterir belgeler: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri). Ankara, Gaziantep ve Antalya için, maaş bordroları temin edilebiliniyorsa, banka hesabı eklenmeyebilir.
      • Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge
      • Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

    (a) Öğrenim amacıyla:

    Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Davetiye,davet edilen kişinin kimlik bilgilerini, seyehat tarihlerini ve Polonya’daki kurumun adres ve irtibat bilgileri ile birlikte davet eden kişinin kimlik bilgilerini ve imzasını içermelidir.) (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilir nitelikte formlara ilişkin linkler yer almaktadır) Eğer başvruu sahibi ücretli bir öğrenim veya dil kursu için gidiyorsa, öğrenim ve kursun ücretlerinin ödendiğini gösteren dekont ve Polonya’daki kurumun antetli kağıdına yazılmış güncel tarihli bir davetiye temin edilmelidir.
    (b) AB’nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:

    Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli orjinal davet mektubu.
    Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş öğrencinin bu programla gittiğin gösteren imzalı, kaşeli orjinal bir yazı temin edilmelidir.

    • Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:(a) Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise:
      -işveren mektubu ve/veya izin onayı.
      -SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi.
      – Son 3 aylık maaş bordrosu
      (b) Başvuru sahibi öğrenci ise: Orijinal ve güncel öğrenci Belgesi ve seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağını gösteren noter onaylı taahhütname ve karşılayacak kişinin son 3 aylık banka hesapları sunulmalıdır. Ankara,Gaziantep ve Antalya için, noter onayına gerek yoktur. Masrafları karşılayacak kişi tarafından yazılmış, imzalı bir dilekçe ve eğer devlet çalışanı ise, son 3 aylık maaş bordrosu ya da kişi iş yeri sahibi ise, vergi levhası ve banka hesabı eklenmelidir. Ankara,Gaziantep ve Antalya için, başvuru sahibinin ilk pasaportu veya ilk Schengen vizesi başvurusu ise, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği temin edilmelidir.(c) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa ki anne-baba ayrılmış olup vekaleti beraberinde giden ebeveynde bile olsa:
      Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname eklenmelidir.

    Eğer başvuru sahibinin masraflarını bir başkası karşılıyor ise (anne, baba, akraba, vb.), o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir, ayrıca masrafları karşılayan kişiden dilekçe alınmalıdır.

 

SCHENGEN Alanına Girecek yada Geçecek Tır Şoförleri
  • Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı.
  • Şirket sürücülerinin listesi.
  • Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK “hizmet dökümü” ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi.
  • Şirketin Ticaret Odası kaydı.
  • C2 belgesi (ihracat izni).
  • Sürücünün ulusal veya uluslararası sürücü belgesi.
  • AB’deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.

Eğer başvuru sahibinin masraflarını bir başkası karşılıyor ise (anne, baba, akraba, vb.), o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir, ayrıca masrafları karşılayan kişiden dilekçe alınmalıdır.




Kişisel Bilgiler



NOT :Tüm Dünya ülkelerine vize alabilen yetkili öncü kuruluştur. Yukarıda ki Randevu Formu ile talep oluşturulabilir ve randevu alınabilir. İş saatleri içerisinde gün ve tarih için geri dönüş yapılacaktır.

Buradaki bütün belgeler VFS Global’in sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.